Skriv till 215

Politik

Vem är: Priti Patel

Publicerades

den

Priti Patel

Priti Patel är en brittisk politiker som är medlem av den konservativa partiet och som tjänstgör som Home Secretary (inrikesminister) i Storbritannien. Hon har varit aktiv inom politiken sedan 1999 och har tidigare tjänstgjort som minister för arbetsmarknad och pensionsfrågor samt minister för internationell utveckling.

Priti Patel har väckt mycket uppmärksamhet under sin tid som politiker, både på grund av sina politiska åsikter och sin personliga historia. Hon är den första personen med indiskt ursprung att tjänstgöra som inrikesminister i Storbritannien, och hon har också talat ut om sina erfarenheter som immigranthustru.

Priti Patel är känd för sina hårda åsikter om invandring och säkerhet, och hon har tidigare föreslagit att man ska bygga en mur mellan Irland och Storbritannien för att hindra illegal invandring. Hon har också varit kritisk mot EU och har förespråkat en hårdare linje mot terrorister och kriminella.

Priti Patel har också väckt kontroverser genom att träffa representanter för den israeliska regeringen utan att informera den brittiska regeringen om mötena. Hon har också fått kritik för att ha drivit på för en hårdare linje mot illegal invandring, som har resulterat i människor som tvingats lämna Storbritannien utan att få en rättslig prövning.

Så vem är Priti Patel? En kontroversiell politiker med starka åsikter om invandring, säkerhet och relationen till EU.

Uppväxt

Priti Patel föddes den 29 mars 1972 i London, England. Hon är dotter till indiska föräldrar som hade flytt till Storbritannien från Uganda. Hennes föräldrar var invandrare och hade en mycket enkel bakgrund, och Priti Patel växte upp i en fattig familj i en förort till London.

Under sin uppväxt var Priti Patel mycket intresserad av politik och samhällsfrågor. Hon läste politisk vetenskapUniversity of Essex och började sedan sin karriär inom politiken. Hon blev medlem av det konservativa partiet och började sin karriär som rådgivare åt olika politiker.

Priti Patel har sagt att hon har varit influerad av sin uppväxt och sina erfarenheter som invandrare. Hon har talat ut om hur det var att växa upp i en fattig förort och om hur det påverkade hennes syn på politik och samhälle. Hon har också sagt att hon vill förbättra förhållandena för andra invandrare och förebygga diskriminering.

Priti Patel har också sagt att hennes indiska bakgrund har påverkat hennes syn på politik och samhälle. Hon har talat om hur hon har lärt sig mycket av sin familjs historia och om hur det har format hennes syn på olika frågor. Priti Patel har också sagt att hon vill föra en politik som förbättrar förhållandena för indiska invandrare i Storbritannien och som bekämpar diskriminering.

Så Priti Patel är en politiker med en intressant barndom och uppväxt. Hon växte upp i en fattig förort i London, och hennes föräldrar var invandrare från Uganda. Hennes uppväxt och hennes indiska bakgrund har påverkat hennes syn på politik och samhälle, och hon har sagt att hon vill föra en politik som förbättrar förhållandena för invandrare och bekämpar diskriminering.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *