Skriv till 215

Nyheter

Läs tidningar & tidskrifter online: Recension av readly.se

Publicerades

den

Det finns många anledningar till att välja digitala tidningar och tidskrifter över fysiska. Kanske lika många som finns för att göra det motsatta. Digitala tidningar har sin plats och så har även fortsatt de fysiska. Digitala tidningar är mer miljövänliga än pappersexemplaren och det är ofta enklare att få tillgång till. Att navigera till en ny tidning i en app när man känner för det är snabbare än att gå ner till tidningsaffären (en välsorterad sådan kan ligga långt bort om du inte bor i storstaden).

Readly.se – Få första månaden för 9 kr

Readly – Vår Recension

När man väljer app för tidningar idag så finns egentligen bara ett riktigt bra val i Sverige – Readly. Därför har vi valt att endast recensera denna app i vår artikel. Readly är ungefär som ett Spotify för tidningar och har över 3000 tidningar och 80 000 utgåvor i sitt stora utbud.

Flexibel läsning

Enkelhet och flexibiliteten är kanske den främsta anledningen till att välja den digitala varianten framför den fysiska tidningen. Med Readly så har du endast ett alternativ – en månadsprenumeration som idag kostar 99 kr i månaden. Vi gillar enkelheten i abonnemanget och i utbudet av olika abonnemang (endast 1).

Det är enkelt att hitta och läsa sin tidning. Det är även lika enkelt att hitta nya tidningar att titta på. Framförallt är det busenkelt att läsa igenom en ny tidning och snabbt avfärda den om man inte tycker om den, utan att känna sig snuvar på att ha betalt för den individuellt.

Stort utbud

Readlys utbud är mycket stort, vilket innebär att du kan hitta tidningar och tidskrifter som nördar ner sig i ett specifikt ämne och även tidskrifter som är bredare. I och med det stora utbudet så har du chansen att upptäcka nya intressen, fördjupa dig i ytliga intressen och även hitta tidskrifter om det du verkligen brinner för. Det är det stora utbudet av tidningar som säkerställer att alla olika typen av intressen kan mättas.

Readly i ett nöskal

 • Antal titlar

  2 800+

 • Max antal enheter

  5 st

 • Läs offline

  Ja

 • Både e-böcker och e-tidningar

  Ja

 • Prova på-period

  9 kr för första månaden

 • Länk

  readly.se

Readly Appen

Readly får tio av tio vad gäller appens utformning. Den är användarvänlig och har en stilren, minimalistisk design. Dessutom fungerar den utmärkt på olika enheter och anpassas därefter. Vi är särskilt imponerade av mobilversionen eftersom tidningarna inte på något sett upplevs förminskade eller svårlästa, trots det mindre formatet.

Däremot har vi en del kritik gentemot att det inte finns något tillfredsställande sätt att använda bokmärken eller dela materialet. I den frågan är Ztory tveklöst bättre.

Med Readlys app kan man även välja till profiler, en till varje familjemedlem (upp till fem stycken). Det här är en riktigt bra funktion som gör det lättare att som familj dela på ett och samma konto, eftersom man inte hela tiden behöver slåss om vilka tidningar som borde få sparas i bokhyllefunktionen.

De olika profilerna är även extra bra då mjukvaran ger förslag på vidare läsning baserade på vad du har valt att spara som favoriter och på vilka e-tidningar du läser. Om en i familjen är hejdlöst intresserad av motorsport eller en annan av hundsport kommer dessa intressen alltså inte att krocka och förstöra för varandra.

Readly kostnad

 • Månadsprenumeration

  99 kr/mån

Efter en provperiod på fjorton dagar kostar Readly 99 kronor i månaden. För det får du tillgång till hela utbudet. Abonnemanget inkluderar allt i samma pris och vi bara älskar att det inte finns någon bindningstid.

En familjefunktion inkluderas precis som allt annat (något som kostar extra hos vissa av Readlys konkurrenter. Med Familjefunktionen så kan du kan dela din prenumeration med fem enheter oavsett vem som använder enheterna. Vi gillar även att detta innebär att det ingår fem separata profiler. Readly fungerar självklart på alla typer av enheter: dator, mobil och surfplatta.

Readlys utbud

Readly har ett bra och brett utbud som sträcker sig över massor av både breda och nischade intressen. Du får också tillgång till flera språk (välj bland annat på tyska, holländska, franska och många fler).

Utbudet av tidningar är dock huvudsakliga fokus. Det är här Readly är riktigt bra – ja rent sagt helt martknadsledande i Sverige. Bok utbudet är dock inte lika stort, och man får kanske se att de har böcker mer som en bonus än att det är ett komplett utbud.

Readly har satsat stort på att få in glädje och enkelhet i läsningsupplevelsen. Det är till exempel mycket lätt och trevligt att söka, filtrera och sortera bland tidningarna, vilket är viktigt med tanke på hur stort utbudet är. Det finns även en inställning som ger dig en notifiering när ett nytt nummer av din favorittidning kommit ut.

Någonting annat som vi verkligen uppskattar är hur Readly erbjuder dig att kunna ladda ner och läsa tidningar offline. Du kan ladda ner upp till så många som 50 titlar, vilket är mer än nog för både resor och lässtunden hemmavid.

Readly – Bäst i test

Readly vinner vårt bäst i test av tidningar online. Därför valde vi i detta fall att publicera endast en recension av denna tidningstjänst och inte en jämförelse av alla tillgängliga. Så mycket bättre var Readly. Det finns egentligen inget att klaga på inom tidningar, det är endast bokutbudet som gör oss lite besvikna. Men om man är ute efter att läsa tidningar digitalt så är detta absolut det bästa valet.

Vi gillar

 • Enormt utbud
 • Mycket trevlig läsupplevelse
 • Ladda hem och läs offline – ovärderligt för flygresan
 • Dela med dig av abonnemanget – 5 st separata profiler

Vi ogillar

 • Dåligt utbud av böcker

Jag är intresserad av mode, design och livsstil. Jag älskar att utforska hur olika trendsetters och kreatörer formar våra klädval och vårt sätt att leva. Mode, design och livsstil är områden som ständigt förändras, och det är spännande att hänga med i den utvecklingen.