Skriv till 215

Bil

Ny elbil från Sony & Honda: Afeela

Publicerades

den

Sony och Hondas avslöjade en ny elbil som kallas Afeela under Sonys presentation på CES i Las Vegas på onsdagen. Afeela blir alltså namnet på det nya bilmärket och kommer pryda alla modeller. Det blir Sonys första elbil som planeras gå till försäljning i USA någon gång år 2026.

Mycket är fortfarande okänt om Afeela, men Sony Honda Mobility:s VD Yasuhide Mizuno sa att bilen skulle utnyttja Sonys erfarenhet av AI, underhållning, virtuell verklighet och förstärkt verklighet för att presentera en unik elbil med teknologi som aldrig tidigare skådats.

Afeela representerar vår koncept av en interaktiv relation där människor känner känslan av interaktiv mobilitet …

Yasuhide Mizuno, CES 2023

Enligt Mizuno kommer bilen ha mer än 40 sensorer, inklusive kameror, radar, ultraljud och lidar. Dessa kommer att inbäddas överallt på fordonets yttre, vilket förbättrar dess förmåga att detektera objekt och köra autonomt. Enligt Mizuno kommer Afeela att försöka förena tre huvudteman: autonomi, förstärkning och tillhörighet.

Afella, prototyp från CES 2023

Prototypen som avslöjades på scenen såg inte mycket ut som den koncept som Sony visade upp på CES för tre år sedan. Istället var detta en sedan med en ljusslinga över fronten och en högglansig svart taklucka. Svarta nkåpor och en ljus accent ovanför hjulhusen var några av de mest intressanta exteriöra detaljerna. Vi tycker protptypen påminner lite om Lucid Air.

Den nya elbilen kommer att prissättas för att konkurrera med andra premium-märken, som Mercedes-Benz, BMW, Volvo och Audi.

Afeela, interiör

Det var tre år sedan när Sony chockade besökarna på CES genom att rulla ut en snygg konceptbil som kallades Vision-S. Med sina breda informationsskärmar och fokus på musik och underhållning skulle Vision-S visa vad det skulle se ut som om Sony faktiskt tillverkade en bil. Vilket man försäkrade alla om att man inte hade någon avsikt att göra.

I början av 2022 gav Sony sedan tillkänna att man skapat ett gemensamt företag med Honda med det uttryckliga syftet att massproducera och sälja elbilar. Sony-Honda-bilarna kommer att produceras på en av Hondas 12 anläggningar i USA, men inga detaljer har delats om planerad volym. Den första modellen Afeela planeras säljas i USA 2026, och senare i Japan och Europa. Förbeställningar ska börja år 2025.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *