Skriv till 215

Nyheter

Ökad anhöriginvandring får Ja i riksdagen

Publicerades

den

Centerpartiet & Liberalerna

En majoritet i riksdagens socialförsäkringsutskott ställer sig bakom regeringens förslag att öppna upp för mer anhöriginvandring. Endast Sverigedemokraterna och Moderaterna röstade nej i frågan.

Det blir alltså ett ja till regeringens förslag att man ska förlänga den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd. Lagen öppnar upp för en utökad anhöriginvandring och personer som fått uppehållstillstånd får rätt att ta anhöriga till Sverige utan några försörjningskrav.

Bakom förslaget står Centerpartiet och Liberalerna. Även Kristdemokraterna stödjer regeringens linje om familjeåterförening och att utreda en ny humanitär skyddsgrund, för att säkerställa att särskilt utsatta asylsökande ska kunna få uppehållstillstånd.

Moderaterna och Sverigedemokraterna var de enda partierna som röstade nej i frågan.

I det allvarliga läge vi har är det fel att öppna för mer anhöriginvandring

Maria Malmer Stenergard (M) hänvisar i denna kommentar till att Sverige har problem nog med att integrera de invandrare som redan har kommit.

Moderaternas Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, kommenterar på Facebook att han inte kan förstå att inte fler partier sade nej till ökad anhöriginvandring.

Hur de andra partierna tänker och motiverar att Sverige behöver än mer invandring är en gåta. Problemen är redan ytterst kännbara, såväl ekonomiskt som socialt.

Moderaternas Alexandra Hedborg, kommunfullmäktigeledamot i Järfälla, riktar istället sin kritik via Twitter mot Kristdemokraterna.

Nu har en majoritet i socialförsäkringsutskottet sagt ja till regeringens förslag om att öppna för mer anhöriginvandring. De enda partierna som röstade emot var M och SD. Vad sysslar ni med KD? kom med i matchen nu och sluta vara så socialliberala.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *