Skriv till 215

Ekonomi

Leverans med drönare blir verklighet i Finland

Publicerades

den

Bild: Learn About Wing Delivery/Wing

Nu är det klart att Finland blir det första landet i Europa som kommer att få drönarleveranser utförda av Wing. Wing är ett nystartat företag under Alphabet (GOOGL.NB), som även äger Google.

Wing kommer att starta endast med med mellan fem och tio drönare som kan frakta maximalt 1,5 kilo tunga paket upp till tio kilometer. Drönarna landar inte, utan sänker ner paketen från luften med en sju meter lång lina. Wing uppger att en drönarleverans till boende i staden Vuosaari förväntas ta runt tio minuter. Vuosaariborna kommer inledningsvis endast att kunna beställa mat från varuhuset Herkku och Cafe Monami. Leveransservicen kommer att starta under våren och testflygningar genomförs redan nu norr om Tammerfors, skriver finska Hufvudstadsbladet.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.