Skriv till 215

Hälsa

Tänk på detta innan du köper laserpekare

Publicerades

den

Strålsäkerhetsmyndigheten utfärdar nu en varning för billiga laserpekare efter att ha testat 17 laserpekare inköpta via e-handelsappen Wish. Varningen kommer efter att samtliga av de 17 laserpekarna testade visade sig ha säkerhetsbrister som medför risk för allvarliga ögonskador. Alla laserpekarna var dessutom så starka att det krävs tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten för att man ska få använda dem. Ingen av dem var heller märkt korrekt enligt gällande lag.

Varningen gäller alltså billiga laserpekare som säljs till Sverige från utländska handlare såsom Wish, Ebay och Amazon. Vi rekommenderar istället att köpa laserpekare från etablerade svenska handlare, då dessa följer svensk lag och har ordentliga säkerhetskontroller kring sina importer. Intressesidan laserpekare.nu har en utmärkt liten köpguide för laserpekare på den svenska marknaden.

Själva så kan vi rekommendera både Teknikmagasinet och Kjell & Company som båda har ett uttänkt och bra utbud av pekare som är både starka och säkra. Bägge butikerna erbjuder dessutom utmärkt service, råd och tips både i butik och på nätet.

Visa alla laserpekare hos teknikmagasinet.

Visa alla laserpekare hos kjell & co.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.