Skriv till 215

Underhållning

The Witcher: Blood Origin

Publicerades

den

The Witcher: Blood Origin

The Witcher: Blood Origin är en prequel-serie till den populära TV-serien The Witcher, som bygger på böckerna av Andrzej Sapkowski. Serien handlar om hur världen och alla de magiska varelser som finns där kom till, och om den första Witchen som någonsin existerade.

Handlingen följer en ung man vid namn Éile, som är en bard och krigare. Éile är en outbildad magiker, men han har en stark magisk förmåga som han inte riktigt förstår eller kan kontrollera. När han får reda på att han är den första Witchen, blir han inskriven i Witchenträningen och lär sig att använda sin magi för att bekämpa onda krafter och skydda människor.

Jag är inte den jag var. Jag är den jag kommer att bli

Éile, the Witcher: Blood Origin

Ett ikoniskt citat från The Witcher: Blood Origin är: ”Jag är inte den jag var. Jag är den jag kommer att bli.” Detta citat sägs av huvudkaraktären Éile, när han får reda på att han är den första Witchen och måste lära sig att använda sin magi för att bekämpa onda krafter. Citatet handlar om hur vi alla kan förändras och utvecklas under våra liv, och att vi inte är fast i den person vi är just nu.

Är The Witcher: Blood Origin en bra tv-serie?

Jag tycker att The Witcher: Blood Origin har en intressant handling och jag gillade verkligen konceptet med den första Witchen. Det var också roligt att se hur världen och alla magiska varelser kom till, och hur Witchen tränades och utvecklades.

En sak som jag gillade med The Witcher: Blood Origin var den visuella estetiken. Serien har vackra landskap och välgjorda magiska varelser, och jag gillade verkligen de olika kostymerna och scenografin. Dessutom tycker jag att den musik som används i serien passar väldigt bra och bidrar till den magiska stämningen.

Dock tycker jag att serien kunde ha varit bättre. Vissa av de magiska varelserna och koncepten kändes lite förvirrande och otydliga, och jag tyckte inte att karaktärerna utvecklades tillräckligt mycket under serien. Jämfört med andra serier av samma slag, som Game of Thrones eller Harry Potter, så kändes The Witcher: Blood Origin lite tam och oinspirerande.

Trötta stereotyper

Serien har vissa problem med representationen av kvinnor och personer med olika etniciteter. Flera av de kvinnliga karaktärerna är för stereotypta och har för lite screentime, och det finns inte tillräckligt med personer med olika etniciteter som har betydelsefulla roller i serien.

Skådespelarna

En sak som jag ogillade var skådespelarinsatserna. De flesta av de huvudsakliga skådespelarna gör en medioker prestation och jag tyckte inte att de fick liv i sina karaktärer.

Jodie Turner-Smith som Éile

Jodie Turner-Smith spelar huvudrollen som Éile, den första Witchen. Hon är en ung man som är en outbildad magiker, men som har en stark magisk förmåga. Jodie Turner-Smith gör en rätt tråkig och platt prestation som Éile och hon aldrig riktigt liv i karaktären.

Tre fakta om Jodie Turner-Smith:

 1. Hon är en brittisk-amerikansk skådespelerska som har medverkat i filmer som Queen & Slim och Without Remorse.
 2. Hon är gift med skådespelaren Joshua Jackson.
 3. Hon är den första kvinnliga skådespelaren att spela en karaktär vid namn Éile i en större produktion.

  Lauren Schmidt Hissrich som showrunner

  Lauren Schmidt Hissrich är showrunner för The Witcher: Blood Origin. Hon har också varit showrunner för den populära TV-serien The Witcher, och har tidigare jobbat på serier som Daredevil och The West Wing. Hissrich har ansvarat för att skapa handlingen och karaktärerna i The Witcher: Blood Origin, och hon har också varit involverad i skrivandet av manuset.

  Tre fakta om Lauren Schmidt Hissrich:

  1. Hon är en amerikansk manusförfattare och producent som har jobbat med TV-serier och filmer.
  2. Hon har vunnit en Writers Guild of America Award för sin arbete på The West Wing.
  3. Hon är också en förespråkare för representation och jämställdhet inom film- och TV-industrin.

  Jason Milligan som Nivellen

  Jason Milligan spelar rollen som Nivellen, en karaktär som är en del människa och en del monster. Nivellen är en outsider som inte riktigt passar in i den magiska världen, men han har en viktig roll att spela i handlingen. Jason Milligan gör en bra prestation som Nivellen och han får verkligen liv i karaktären.

  Två fakta om Jason Milligan:

  1. Han är en skådespelare från Skottland som har medverkat i filmer som Filth och Outlander.
  2. Han har också gjort röstinsatser i spel som Assassins Creed.

  Jodie Tyack som Freya

  Jodie Tyack spelar rollen som Freya, en karaktär som är en del människa och en del djävul. Freya är en stark och oberäknelig karaktär som har en viktig roll att spela i handlingen. Jodie Tyack gör en bra prestation som Freya och hon får verkligen liv i karaktären.

  Tre fakta om Jodie Tyack:

  1. Hon är en skådespelare från England som har medverkat i filmer som The Mummy och Wonder Woman.
  2. Hon har också gjort röstinsatser i spel som Assassin’s Creed: Origins och Shadow of War.
  3. Hon är också en duktig sångerska och har släppt en EP under namnet ”Jodie T”.

  Gus Halper som Lumbur

  Gus Halper spelar rollen som Lumbur, en karaktär som är en del människa och en del djur. Lumbur är en stridbar och lojal karaktär som har en viktig roll att spela i handlingen. Gus Halper gör en bra prestation som Lumbur och han får verkligen liv i karaktären.

  Tre fakta om Gus Halper:

  1. Han är en skådespelare från USA som har medverkat i filmer som The Wolf of Wall Street och The Ballad of Buster Scruggs.
  2. Han har också medverkat i TV-serier som The Good Doctor och Aquarius.
  3. Han har en bakgrund som teater- och filmregissör och har regisserat flera kortfilmer.

  Var kan du streama The Witcher Blood Origin i Sverige?

  Du kan streama The Witcher: Blood Origin i Sverige på Netflix. Serien kan också vara tillgänglig på andra plattformar, så det kan vara värt att kolla runt lite för att se vad som finns tillgängligt.

  Ska du se The Witcher: Blood Origin?

  Det beror lite på vad du tycker är intressant och vad du gillar att se på TV. Om du fascineras av fantasy-genern så kan serien vara helt rätt för dig.

  Två anledningar att se The Witcher: Blood origin

  1. Om du är intresserad av The Witcher-universumet och vill veta mer om hur det kom till, kan The Witcher: Blood Origin vara en intressant serie för dig. Serien handlar om den första Witchen och hur världen och alla magiska varelser kom till, och kan ge dig en bättre förståelse för hur allt hänger ihop.
  2. Om du gillar TV-serier med en magisk och fantastisk värld, kan The Witcher: Blood Origin vara en serie som du gillar. Serien har vackra landskap och välgjorda magiska varelser, och den har också en intressant handling som handlar om krigare, magiker och onda krafter. Serien kan vara en bra underhållning för dig som gillar den här typen av serier.

  Tre anledningar att inte se serien:

  1. Om du inte gillar magiska varelser och fantasy-genren i allmänhet, kan The Witcher: Blood Origin kännas lite förvirrande och ointressant för dig.
  2. Om du har sett andra serier som Game of Thrones eller Harry Potter, och tycker att de är bättre, kanske du inte upplever The Witcher: Blood Origin som tillräckligt bra eller spännande.
  3. Om du är kritisk mot representationen av kvinnor och personer med olika etniciteter i TV-serier, kan du kanske uppleva att The Witcher: Blood Origin har vissa problem på det området.

  Sammanfattning

  Jag tycker jag att The Witcher: Blood Origin är en okej TV-serie, men den är långt ifrån den bästa jag har sett. Om du gillar The Witcher-universumet och vill veta mer om hur det kom till, kan du ge serien en chans. Men om du vill se en riktigt bra och omtumlande TV-serie, rekommenderar jag att du tittar på något annat.

  Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

  Fortsätt läsa
  Annons
  Klicka här för att kommentera

  Kommentera

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *