Skriv till 215

Nyheter

Testa din hastighet för Google Stadia nu

Publicerades

den

Google Stadia Hastighet
Bild: Google

En av de viktigaste frågorna för potentiella Google Stadia-användare är huruvida deras nätverkshastigheter är tillräckligt snabba. Lyckligtvis har Google nu tagit fram ett verktyg för att svara på dessa frågor.

Google Stadia Hastighetstest (Network Speed Test)

Gå redan nu och testa det officiella verktyget för hastighet på Google Stadia, och klicka helt enkelt på knappen Check now. Google kör sitt hastighetsprov och ger dig svar på vad du kan förvänta dig från Stadia med din uppkoppling. När du är klar kan du testa igen på mobilen med 4G, och varför inte med paddan och den bärbara datorn?

Några saker att notera om detta test: Jag skulle rekommendera att köra det några gånger för att få en känsla för din nätverksstabilitet och hur det möjligtvis varierar över tid. I mitt femte test fick jag plötsligt en betydligt lägre hastighet på 25 Mbps, mot min vanliga 145 Mbps. I genomsnitt fick jag cirka 105 Mbps. Det var också det mest konservativa hastighetsprovet som jag hittat, körde ytterligare ett antal test på bland annat speedtest.net och fast.com, där jag fick 240 och 275 Mbps respektive.

Snabbtestverktyget ger dig bra data om ditt nuvarande nätverk, och du kan ta resultaten från testet och jämföra med diagrammet nedan för att förstå vilken typ av upplevelse du kan förvänta dig från Stadia. Om du funderar på att uppgradera ditt internet till lanseringen av Stadia, så är det detta diagram du ska gå efter.

Stadia Hastighetsdiagram

På den nedre delen av skalan har du 10 Mbps, vilket ger dig 720p-upplösningen på 60fps med stereoljud. Vid 20 Mbps kommer du till nästa speltröskel för 1080p upplösning vid 60fps, HDR och 5.1 surround ljud. Till slut, vid den övre delen och 35 Mbps kan du strömma spel med 4K upplösning, 60fps, HDR och 5.1 surround ljud.

Google Stadias begränsningar

Något annat som du som potentiella Google Stadia-kund bör överväga är om du har en begränsad datamängd på din uppkoppling. De flesta av oss har inte obegränsad surf på mobilen., så räkna med att du når taket ganska snabbt om du börjar strömma spel på hög upplösning. Vid nuvarande utannonserad datamodell från Stadia, så skulle en 4K-spelström äta upp cirka 50MB på 3 timmar. Om du går ner till 1080p och detta hoppar det dock upp till ca 12 timmar. Vid 720p blir det runt 24 timmar, vilket skulle vara en ganska spelfylld månad.

Unlimited Surf/Tele2 – bästa abonnemanget för att streama spel med Google Stadia?

Alternativt så kan du uppgradera till ett Unlimited abonennemang hos till exempel Tele2, där du idag får obegränsat med surf för 499 kr i månaden.

Bethesdas Project Orion kan dock erbjuder hopp om att förbättringar kan komma på den här fronten, med hjälp av bandbreddsreducering från utvecklare på spelnivå, men kommer inte att komma tillräckligt snart för att vara relevant för tidiga Google Stadia-användare.

Sammanfattning

Vi har fortfarande vissa farhågor med Googles drömprojekt Stadia, men förhoppningsvis har vi hjälpt dig identifiera om Google Stadia kommer att fungera väl på din uppkoppling eller om du behöver göra några uppgraderingar innan Stadia anländer till hösten.

Jag har ett stort intresse för teknik och skrivande. Jag har alltid varit fascinerad av hur teknologi fungerar och har en förmåga att förstå och förklara komplicerade tekniska begrepp på ett enkelt sätt. När jag inte skriver om teknikrelaterade ämnen är jag antagligen på jakt efter nya tekniska prylar att prova och testa. Här på 215 skriver jag oftast om spel och prylar.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *