Skriv till 215

Mode

Miley Cyrus & Marc Jacobs försvarar rätten till abort i USA

Publicerades

den

Miley Cyrus Banantelefon
Bild: Instagram/Miley Cyrus

Nya abortlagen i Alabama har på senaste tiden väckt starka reaktioner världen över. Nu visar Marc Jacobs upp sin kollaktion med Miley Cyrus, där alla intäkter ska gå till organisationen Planned parenthood.

Tillsammans har Miley och Marc skapat en rosa hoodie med Miley på och texten Jävlas med min frihet. Den kostar 1 650 kronor och alla intäkter går oavkortat till medlemsorganisationen Planned parenthood som värnar om kvinnans rätt att välja. Organisationen erbjuder även rådgivning inom sex- och samlevnad, abort och preventivmedel.

Miley Cyrus Marc Jacobs Planned Parenthood hoodie

Miley Cyrus Marc Jacobs Planned Parenthood hoodie, Miljöbild

För att tillkännage sitt samarbete så lade Miley Cyrus upp ett foto på Instagram med sin signatur-look. På bilden svävar hon över en jättetårta med orden Abort är hälsovård dekorerade på tårtan.

Miley Cyrus Instagram post Miley Cyrus Instagram post

Ett liten tårtstöld

Det finns bara ett litet problem, vi tror oss ha sett detta tidigare, och det är på Becca Rea-Holloway, @TheSweetFeminists Instagram-konto. Rea-Holloway skapar tårtor med meddelanden om jämlikhet som dekoration. Faktum är att hon för drygt ett år sedan gjorde en tårta som ser nästan identisk ut med den som visas på Mileys Instagram-post.

Enligt Rea-Holloway kontaktade ingen någonsin henne om att använda hennes skapelse och hon blev aldrig krediterad för konceptet.

Rea hade detta att säga om tårtstölden på sitt Instagramkonto.

Det är en direktstöld av mitt eget originalverk från maj 2018, utan kredit. Det är bokstavligen min exakta handstil, meddelande och koncept. Tårtkonst är för alla, men det här är oförklarligt.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *