Skriv till 215

Marknadsföring

Nya tag inför hösten – dags att uppdatera profilkläderna

Publicerades

den

När sommaren är över och hösten gör sitt intåg är det även ett perfekt tillfälle att uppdatera garderoben. Äger du ett företag med anställda och kanske även har ett antal kunder? Då kan någon typ av klädesplagg vara en väldigt uppskattad gåva.

Välj något som faktiskt kommer att användas

En stor del av tanken med profilkläder är att ditt varumärke faktiskt ska få lite exponering. Därför är det viktigt att lägga en extra tanke på val av plagg, men även själva utförandet. Har man ett mindre företag där man känner sina anställda lite bättre så kan man försöka välja något som majoriteten har nytta av. Är det många på företaget som gillar att hålla igång med gym eller annan typ av träning? Då kanske en vattenflaska eller t-shirt kan bli något som faktiskt kommer till användning, och syns! Ska ni på mässa? Då kan pennor och anteckningsblock vara den perfekta gåvan till den som stannar och pratar lite. Tänk därför lite större än bara en rolig gåva.

Att välja leverantör

Att hitta den rätta leverantören är en stor del i att lyckas med sina profilkläder. Du vill kunna göra processen så smidig som möjligt och såklart till rätt pris. Några punkter som kan vara bra att ha i åtanke när du leverantör är:

  • Utbud
  • Pris
  • Service

En viktig faktor är leverantörens utbud. Hittar du en bra leverantör som du trivs med så är det alltid praktiskt att kunna fortsätta göra sina beställningar där även i framtiden. En bra leverantör kommer att ha allt från företagskepsar och jackor till pennor och vattenflaskor.

Att man vill ha produkterna till rätt pris är lite av en självklarhet. Men ska produkterna användas flitigt eller kanske i utmanande miljöer är det viktigt att man valt något av kvalitet. Se därför till att hitta en leverantör där kvalitén matchar priserna.

Kvalitet är viktigt.

Beroende på storleken och utförandet av din beställning så kan det behövas lite planering eller hjälp för att allt ska bli så bra som möjligt. En bra leverantör kan ge dig personlig service och guida dig genom ditt köp om det skulle behövas. Kan du få ett varuprov innan du gör en större beställning så är det ett stort plus.

Design

När det kommer till design är det viktigt att lägga en extra tanke. I vilka typer av sammanhang kommer dessa kläder att synas? Vill du att personerna som får kläderna ska kunna använda dem till vardags? Då kanske det bästa inte är en jättestor logga, det kan ofta bli lite för mycket för att bäras i vardagliga sammanhang. Ska kläderna däremot bäras i ett sammanhang där det är viktigt att ni sticker ut? Då kan större loggor absolut vara det rätta valet. Har du kontakt med en bra leverantör så kan du be om hjälp även med detta.

 

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.