Skriv till 215

Spel

Nvidia lanserar nya grafikkorten GeForce RTX SUPER den 9 Juli 2019

Publicerades

den

Bild: NVIDIA

NVIDIA uppdaterar idag sin serie av grafikkort genom att introducera nyheterna GeForce RTX 2060 SUPER, GeForce RTX 2070 SUPER och GeForce RTX 2080 SUPER. De nya korten kommer att leverera bästa spelprestanda samt även den stora nyheten, real-time ray tracing.

De nya GeForce RTX SUPER-GPU korten är resultatet av nästan ett år av innovationer och utveckling från NVIDIA. De nya korten hoppas kunna erbjuda en kompromisslös kombination av ledande prestanda och funktioner.

SUPER GPU-enheterna ger ännu mer prestanda för krävande PC-spelare och ser till att de är beredda på den kommande vågen av toppspel … Att korten kör real-time ray tracing är enormt – de stödjer tiotals miljoner GPU:er, ett standardiserat API, alla ledande spelmotorer och en riktig toppuppsättning av de bästa spelen.

Real-time ray tracing: vad är det?

ray tracing är den avancerade grafiktekniken som används för att ge filmerna sina ultrarealistiska visuella effekter. GeForce RTX använder sig av en hybridarkitektur med avancerad skuggning, programmerbar ray tracing och beräkning för att leverera ray tracing till spel i realtid. Ray tracing kommer stödjas i ett standardiserat API, inklusive Microsoft DirectX ray tracing (DXR) och Vulkan, samt i de spelmotorer som utvecklarna använder för att skapa spel, inklusive Unreal Engine, Unity, Frostbite, id Tech, Northlight, 4A Engine och fler.

Förra månadens Computex och E3 var en riktig milstolpe för ray tracing i realtid. Ett stort antal utvecklare meddelade att de kommer att använda teknologin för att skapa fantastiska bilder i sina kommande spel. Call of Duty: Modern Warfare, Control, Cyberpunk 2077, Doom Eternal, Sword and Fairy 7, Watch Dogs: Legion och Wolfenstein: Youngblood var bara några av de titlar som skrev upp sig på den långa lista som kommer att använda sig av ray tracing. Battlefield V, Metro Exodus, Quake II RTX, Shadow of the Tomb Raider och Stay in the Light levereras redan idag med support för teknologin.

GeForce RTX SUPER Modeller

Den nya SUPER-serien av RTX GPUer ansluter sig till de nuvarande serierna GeForce RTX 2060 och GeForce RTX 2080 Ti.

GeForce RTX 2060 SUPER GPU – från cirka 4 000 kr, släpps den 9 juli 2019

  • Upp till 22% snabbare än RTX 2060
  • 8GB GDDR6 – 2GB mer än RTX 2060
  • Snabbare än GTX 1080
  • 7 + 7 TOPs (FP32 + INT32) och 57 Tensor TFLOPs

GeForce RTX 2070 SUPER GPU – från cirka 5 000 kr, släpps den 9 juli 2019

  • Upp till 24% snabbare än RTX 2070
  • Snabbare än GTX 1080 Ti
  • 9 + 9 TOPs (FP32 + INT32) och 73 Tensor TFLOPs

GeForce RTX 2080 SUPER GPU – från cirka 7 000 kr, släpps den 23 juli 2019

  • Minneshastighet på 15,5Gbps (!)
  • Snabbare än TITAN Xp
  • 11 + 11 TOPs (FP32 + INT32) och 89 Tensor TFLOPs

Avancerade funktioner

GeForce RTX GPU stödjer ett stort antal avancerade funktioner som är anpassade för spel. Förutom att de är de enda GPU:erna som kan hantera ray tracing i realtid så levererar de även en kraftfullt förbättrad AI-kapacitet med NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS), Mesh Shading och NVIDIA Adaptive Shading (NAS).

De stödjer också Variable Rate Shading, alltså variabel hastighetsskuggning, inklusive rörelse- och innehållsadaptiv skuggning för högsta prestanda och bildkvalitet. Vidare kommer det finnas VR-stöd i form av s.k. Foveated Rendering, som renderar de detaljer som en spelaren tittar på i samband med ögonspårning, för att leverera nästa generationens VR-upplevelse.

Standardfunktioner

Alla avancerade grafikkort från NVIDIA (inklusive dessa) levereras med GeForce Experience, en applikation som gör PC-spelandet mer tillgängligt och ger unika, lättanvända funktioner inuti spelen. GeForce Experience innehåller NVIDIA Highlights, som automatiskt spelar in de bästa spelmomenten, NVIDIA Ansel, som låter spelare ta fantastiska skärmdumpar i spelet och NVIDIA Freestyle, som låter spelarna anpassa sitt spels utseende med mer än 15 efterbehandlingsfilter och 38 olika konfigurationer, till exempel bildskärpa, hjälp vid färgblindhet och fotorealism. Spelare kan även använda det speciella nattläget, vilket minskar mängden blått ljus som släpps ut, så att de kan sova lättare efter en kväll av spelande.

GeForce RTX SUPER spelpaket

Under en begränsad tid och från den 9 juli, kommer alla köp av ett GeForce RTX 2060 SUPER-, GeForce RTX 2070 SUPER- eller GeForce RTX 2080 SUPER grafikkort leveraras med en kopia av två prisbelönta spel som stöder real-time ray tracing: Control och Wolfenstein: Youngblood.

Var man kan köpa GeForce RTX SUPER?

GeForce RTX 2060 SUPER, RTX 2070 SUPER och RTX 2080 SUPER kommer att finnas att köpa som kort direkt från NVIDIAs hemsida, och även från de bästa grafikkortstillverkarna, inklusive ASUS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY och Zotac. Du kommer även kunna köpa färdigbyggda datorer med RTX SUPER, från bland andra Alienware, Acer, HP och Lenovo. Vika kort och datorer som kommer finnas tillgängliga i Sverige återstår att se. Vi kommer lista dem alla här, så håll utkik!

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *