Skriv till 215

Spel

Spelmus, extremt låg vikt: det här är nya Project 4 (M4) från Xtrfy

Publicerades

den

Xtrfy M4
Bild: Xtrfy

Senaste trenden bland spelmöss är ett fokus på låg vikt, vilket möjliggörs genom användningen av nytänkande materialval. Svenska företaget Xtrfy avslöjar nu sin senaste storsatsning, en spelmus med mycket låg vikt som går under projektnamnet Project 4. Vikten planeras hamna på superlåga 65 g, alltså hela 20 g mindre än den vanliga typen av ultralätta spelmöss på marknaden idag.

Xtrfy Project 4 (M4) förväntas lanseras under hösten 2019 och priset tros vara någonstans runt 599 kronor.

Xtrfy Project 4 (M4) kommer ha en perforerad yta i plastkåpan och tar alltså upp den heta kampen om tronen för ultralätta spelmöss på allvar. Andra modeller som kommer slåss om tronen är bland annat FinalMouse Air58, Logitech G Pro Wireless, Razer D.VA Abyssus Elite, Cooler Master MM710.

Xtrfys mus går för tillfället under namnet Project 4, helt enkelt för att det är deras fjärde modell. Troligtvis kommer detta namn att ändras innan lansering, vi antar att namnet kommer följa Xtrfys existerande serie möss och benämnas M4.

Xtrfy, detalj

M4 kommer alltså vara riktigt lätt, endast 65 gram är planerat. Den kommer få en högpresterande Pixart-sensor av modell PWM 3389 och en 32-bitars ARM processor som borde klara av att hantera alla signaler som musens sensorer producerar mer eller mindre samtidigt. Xtrfy erbjuder även en kabel som man kallar för Xtrfy Ezcord som följer profilen i lågvikt och även ska vara extra flexibel. Musen kommer finnas i fem olika färger, varav en kommer vara inspirerad av klassiska spelkonsoller, som Atari och Nintendo.

Marknadens lättaste spelmöss 2019 (hittills)

  1. Glorious Model O, 67 g
  2. FinalMouse Air58, 58 g
  3. Razer D.VA Abyssus Elite, 68 g
  4. Logitech G Pro Wireless, 70 g
  5. BenQ ZOWIE FK2, 85 g
  6. Logitech G203 Prodigy RGB, 85g
  7. CORSAIR Harpoon RGB, 85g
  8. Dream Machines DM1 Pro S, 85 g

Jag har ett stort intresse för teknik och skrivande. Jag har alltid varit fascinerad av hur teknologi fungerar och har en förmåga att förstå och förklara komplicerade tekniska begrepp på ett enkelt sätt. När jag inte skriver om teknikrelaterade ämnen är jag antagligen på jakt efter nya tekniska prylar att prova och testa. Här på 215 skriver jag oftast om spel och prylar.