Skriv till 215

Sport

Se hela finalen från Drönar-VM

Publicerades

den

Drönar-racing är en av de snabbast växande sporterna i världen, så det är ingen överraskning att VM-eventet FAI Drone Racing World Cup går från styrka till styrka.

Drönar-VM 2018

2018 FAI Drone Racing World Cup var den största hittills, med totalt 669 piloter från 41 länder, en siffra som förra året låg på endast 435 piloter. Eventet vanns till slut av av den franska junioren Killian Rousseau.

Om du missade det rafflande eventet från November förra året så har vi något för dig. I videon visas alla finalerna, samt den prestigefyllda prisutdelningen. Sverige är även med och tävlar i många av finalheaten.

Drönar-VM 2019

Drönar VM 2918 kommer att äga rum i slutet av året i Kina. 2019-utgåvan ser ut att bli den mest spännande hittills med lanseringen av en ny Masters serie som är utformad för att locka de bästa drönar-piloterna från hela världen.

Den nya Masters-serien är en del av FAI Drone Racing World Cup och körs utöver den befintliga Challenger-serien. Det kommer att kulminera i en stor final: FAI World Drone Racing Championship Grand Final. De tre bästa konkurrenterna från varje Masters evenemang kommer automatiskt att kvalificera sig till den stora finalen.

FAI har också lagt till den helt nya disciplinen Drone Soccer, alltså drönarfotboll som en provisorisk klass. Håll utkik här på 215 efter rapporter från den första fotbollsmatchen mellan drönarlag i den preliminära internationella turneringen, som är planerad senare i år i Korea!

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.