Skriv till 215

Sport

Boxningsförbundet stängs ut från Internationella olympiska kommittén, IOK

Publicerades

den

Bild: YURI CORTEZ

Det internationella boxningsförbundet slängs nu ut ur den olympiska ringen.

Det har boxats i olympiska spel i över hundra år, och sporten kommer att närvara även nästa år i Tokyo. Men det internationella boxningsförbundet Aiba kommer då inte att få arrangera något kval till tävlingarna och heller inte närvara vid de olympiska spelen. Det fastslog Internationella olympiska kommittén, IOK, under onsdagen, rapporterar SVT Sport.

IOK kommer själva ta över ansvaret för OS-kvalet och själva tävlingarna i Tokyo, och sedan göra en utvärdering efter sommarspelen.

Grunden i denna konflikt är att IOK inte är nöjda med hur boxningsförbundet styr sin verksamhet. Bland annat riktades det mycket hård kritik mot boxningsförbundet när man förra året valde Grafur Rachimov som ny ordförande. Rachimov har enligt USA:s finansdepartement, kopplingar till organiserad brottslighet.

I dag måste alla medlemmar i boxningsförbundets exekutiva kommitté förstå att vi måste gå samman och säga farväl till det gamla.

Umar Kremlev, generalsekreterare i det ryska boxningsförbundet

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *