Skriv till 215

Hälsa

Mänskliga celler får nu odlas i djur

Publicerades

den

En japansk forskare, Hiromitsu Nakauchi har fått statliga anslag för att odla mänskliga celler i djurembryon som sedan ska utvecklas i ett djurs livmoder. Det långsiktiga målet med forskningen, där mänskliga celler till en början ska odlas i embryon från möss och råttor, är att framställa djur med mänskliga organ som kan transplanteras till människor.

Förfarandet har nyligen blivit tillåtet i Japan. Embryon bestående av människo- och djurceller har tidigare skapats av forskare även i länder som USA, men har aldrig fått utvecklats fullt ut i en livmoder.

En av de etiska frågorna som lyfts i diskussionen år om celler potentiellt kan hamna i djurets hjärna och få den att fungera på ett mer mänskligt sätt. Enligt Hiromitsu som är verksam vid Tokyos universitet och Stanford University, har dessa farhågor tagits i beaktande i den aktuella forskningsplanen, som endast syftar till att odla specifika organ som exempelvis en bukspottkörtel.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *