Skriv till 215

Resor

Ovanliga resmål 2020

Publicerades

den

Res miljövänligt med tåg

Varje år dyker det upp nya resmål som tros bli populära och bland dessa finns det alltid några platser som är lite ovanliga. De är inte alla resenärers val men lockar många som vill ha något utöver den vanliga charterresan till välkända turistorter. Inför 2020 och vad som väntar på resefronten så har vi gjort en liten research om lite ovanligare resmål och varför dessa tros bli populära under året. Trender som spås påverka valen är att resenärer vill ha upplevelser, att resmålet inte ligger inom de välkända turiststråken och även att sättet att resa ska vara mer miljövänligt.

Safari i Indien

Safari i Indien på elefantryggen

Safari i Afrika har funnits med på mångas ”bucket list” men det finns både billigare och ovanligare val. Djurreservatet Madhya Pradesh i Indien är ett perfekt val för dig som vill åka på safari och göra något annorlunda. Här kan du uppleva tigrar, apor, vildsvin och mycket mer från elefantryggen. Passa även på att besöka små genuina byar och kända tempel. Är du mer intresserad av städer så är staden Kochi i Indien ett bra alternativ. Strosa bland gamla kolonialgränder, fika på bohemiska caféer och upplev konstfestivaler. Snickra ihop din egen resa med vad du vill uppleva och flygsök för att hitta den billigaste resan.

Både Asien och Europa

Sevärdheter Azerbajdzjan – otroligt bergsby i Kaukasus berget, Xinaliq (Khinalug)

Men det finns även andra länder som har seglat upp på kartan och som är långt ifrån det vanliga valet. Varför inte resa till Azerbajdzjan? Det är inte bara billigt utan du får uppleva en natur som fascinerar med unika små städer. Vill du ha lite mer storstadsatmosfär så åk till Baku vid Kaspiska havet och njut av museer och en vacker arkitektur. Ett annat land som är lite okänt bland turister är Serbien. Här kan du uppleva landets huvudstad Belgrad vid vackra Donau. Landet är känt för sin cafékultur och ett nattliv som även en student kan ha råd med, men även för sina vingårdar och gamla kloster.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *