Skriv till 215

Resor

Res till och från Arlanda

Publicerades

den

Arlanda är Sveriges mest trafikerade flygplats och hanterar årligen uppemot 30 miljoner resenärer, SAS är det flygbolag med flest flyglinjer från Arlanda med sina ca 50 destinationer. Det finns 3 st start- och landningsbanor, Runway 1, 2 och 3, flygplatsen är utformad som så att den kan hantera simultan trafik på Runway 1 och 3.

Det finns 4 st terminaler på flygplatsen och det går bussar mellan dessa om man inte känner för att gå. Terminal 2 och 5 är framför allt till för internationella flyg medan 3 och 4 är inrikesterminaler. Terminal 2 ger dig tillgång till gaterna 61 – 72 och 86 – 8. Terminal 3 gaterna 51 – 59, Terminal 4 gaterna 30 – 44 och Terminal 5 som också är den största av terminalerna hanterar gaterna 1 – 24 och F26 – F69.

Anländer du med Arlanda Express så finns det 2 stopp och det kan vara bra att känna till vilka terminaler som tillhör respektive stopp. För att komma till Terminal 2, 3 eller 4 så kliver du av vid Arlanda Södra och ska du till Terminal 5 hoppar du av vid Arlanda Norra.

Förutom tåg kan du också ta dig till och från flygplatsen med bil, taxi och bussar, till Stockholm är det 37 km och till Uppsala är det 40 km. Det finns också möjlighet till att åka pendeltåg och regionala tåg från Skycity.

Se alla flyg från Arlanda på Flyg.nu, där kan du se till vilka destinationer som har direktflyg och allt om restider och mellanlandningar. I väntan på din flight finns möjlighet till shopping, trevliga caféer, restauranger eller varför inte passa på att klippa sig eller besöka tandläkaren?

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *