Skriv till 215

Mat & Dryck

5 häftiga variationer på en klassisk Aperol Spritz

Publicerades

den

Populariteten för Aperol Spritz är på topp och vi älskar den här trenden. Att drinken blivit så populär på senare tid beror på att den passar snyggt mellan skärningspunkten av flera trender: den fortsatta omfamningen av Italienska bittra likörer och aperitivo-kulturen, tillsammans med en fortsatt entusiasm för låga drinkar och det som ofta kallas för en session drink.

För oss så förstår vi varför folk har börjar älska denna drink. Formulan har alla vinnande attribut: bitter, bubblande, fruktig och en relativt låg alkoholhalt. Drinken förkroppsligar en modern ungdomlighet och lättsamhet.

Ytterligare en av tjusningarna med Aperol Spritz är att man enkelt kan variera den enligt tycke och smak. Överraska dina vänner och bjud på en av dessa varianter som är beprövat häftiga och kommer starta kvällen med en smäll!

Aperol Betty

Betty innehåller mer citrus än en klassisk Aperol Spritz, med massor av färsk apelsin- och grapefruktjuice som skär igenom alla bitterhet och bubblor. En vinnande fördrink att bjuda på hemma.

Blanda Aperol, apelsin- och grapefruktjuice i ett highballglas eller brett tumblerglas och rör om. Lägg till is. Toppa upp glaset med kyld Prosecco eller mousserande vin och garnera med en citronskiva.

The Sprazzi

Grand Marnier, den populära apelsinlikörer ger en härlig citrussmak till Sprazzi. Blandat med lika stora delar Grand Marnier, grapefrukt läsk och violett likör, är detta en mer blommig och citrusdoftande drink som passar perfekt på milda sommardagar.

Blanda Grand Marnier, Violet Likör och grapefruktjuice i ett större cocktailglas. Toppa upp glaset med kyld Prosecco eller mousserande vin och garnera med ett par blad grönmynta.

Amalfi Spritz

Amalfi Spritz kombinerar Prosecco med lime och ananas. Det är en dryck som passar helt perfekt en varm sommardag ute på en solig uteplats, en pool och kanske ett under ett paraply. Smutta på den hela dagen och låt den långa sommardagen gå mot sitt slut.

Blanda ananasjuice och en hel eller en halv pressad lime efter smak i ett cocktailglas. Fyll till glasets kant med Prosecco (max 9 cl) och garnera med en limeskiva.

Aperol Italian Mule

Vi älskar en riktigt god Moscow Mule så därför valde vi att ta med denna vilda variant på Aperol Spritz i denna lista. Aperol Mule eller Italian Mule som den ibland kallas, är en brilliant blandning av Moscow Mule och Aperol Spritz.

Blanda vodka, juice från en halv lime och Aperol i en kopparmugg gjord för Moscow Mule. Du kan använda ett stort highballglas om du vill, men kopparmuggen är vad man ska servera en klassisk Mule i. Fyll muggen till toppen med is och häll sedan över läsken. Rör om ordentligt. Garnera med kanderad ingefära på en cocktailpinne.

Tips: Ingefärsläsk brukar ibland även kallas efter sina engelska namn för Ginger Beer eller Ginger Ale i butikerna. Vi rekommenderar Fentimans Ginger Beer som har en härlig kick och en bitande styrka.

The Aperol Mist

Aperol och öl? Ja, det låter som en märklig kombination. Men lita på oss – denna häftiga drink fungerar och är fantastiskt bubblig och god. Bjud dina vänner på en drink som kommer bli en självklar konversationsstartare på festen.

Blanda Aperol och juice från 1 mindre citron eller en halv stor citron i ett mindre pilsnerglas på fot, till exempel det vackra glaset från Rumours serien. Häll på valfri belgisk veteöl, vi rekommenderar varmt Hooegarten. Häll ölet mot botten av glaset och inte mot glasets kant, för att skapa en lagom stor skumkrona.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *