Skriv till 215

Hem

Skydda ditt hem med en jourtjänst försäkring

Publicerades

den

Känner du dig osäker på vad du ska göra om elen går i ditt hem? Vet du inte hur du skulle agera om du skulle råka ut för en vattenläcka? Då är du absolut inte ensam. Många husägare, de som bor i bostadsrätter och även de som hyr lägenheter känner sig osäkra på vad de ska göra om olyckan slår till?

Vi rekommenderar denna jourtjänst för hus och bostadsrätter.

En hemförsäkring täcker förvisso skadekostnaden efter att du betalar självrisk – men den hjälper dig inte lösa problemet. En hemförsäkring hjälper till först efter att problemet är över. En hemförsäkring är dock viktig att ha för att täcka kostnader av större skador. En jourtjänst är därför ett utmärkt komplement som hjälper dig att både täcka kostnaden av mindre skador och även få snabb hjälp.

De vanligaste felen som kan drabba hemmet kostar inte så mycket att åtgärda om man vet vad man gör och har tillgång till rätt utrustning. Ofta är dessa vanliga fel inte värda att involvera hemförsäkringen med, då kostnaden är relativt låg och lägre än hemförsäkringens självrisk.

En jourtjänst eller s.k. hemgaranti är därför ett populärt tillägg till hemförsäkringen. En jourtjänst fungerar som en försäkring, med den stora skillnaden att de hjälper dig direkt när olyckan är framme. Du dom försäkringstagare får ett enda kontaktnummer som du kan ringa när du behöver hjälp. Tjänsten är så populär just för att man då slipper oroa sig i förväg om hur en situation i hemmet skulle kunna utspela sig. Man slipper även få panik i stunden när något händer.

Många tycker att det är extra tryggt att ha endast ett nummer att spara i mobilen, så att man snabbt kommer fram till hjälp.

Så fungerar en jourtjänst

  1. Du ansluter dig till tjänsten. Det fungerar som en vanlig försäkring och du betalar ofta en månadsavgift. Vissa företag vill att du binder dig på minst 12 månader, men detta varierar från firma till firma.
  2. När du väl är ansluten till tjänsten så får du tillgång till support. Inträffar en olycka eller ett fel i hemmet så kontaktar du tjänsten. Vi rekommenderar att välja en tjänst som erbjuder ett telefonnummer där de svarar dygnet runt. Då får du snabbast hjälp när du behöver det
  3. Om felet är akut så skickar tjänsten en tekniker till ditt hem för att hjälpa dig åtgärda det. Är det däremot inte akut så brukar man istället boka en tid inom en snar framtid för att ge dig hjälp.
  4. De flesta jourtjänster täcker mindre kostnader som inte täcks av din vanliga hemförsäkring. Du är med bägge försäkringarna därmed täckt både för små och stora kostnader som uppstår i ditt hem.

Vad kan man få hjälp med?

Du kan få hjälp med alla typer av mindre problem som kan uppstå i ditt hem. Här är några exempel.

  • Elfel
  • Elavbrott
  • Stopp i avlopp
  • Avbrott i värme
  • Avbrott i vatten
  • Mindre läckor

Vilken jourtjänst ska man välja?

Även om det finns många aktörer på marknaden som erbjuder en jourtjänst så är de inte alla lika. Välj en tjänst som framförallt erbjuder snabb hjälp och tillgänglighet dygnet runt alla dagar. En jourtjänst är inte värd mycket om man inte får hjälp en söndag kväll för att tjänsten endast har öppet vardagar.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *