Skriv till 215

Hem

Glycerin / Glycerol, bäst pris & butik för Glycerin

Publicerades

den

Glycerin är en trögflytande vätska som är både lukt- och färglös. Glycerin är mycket användbart inom hudvård eftersom det är lösligt i både vatten och alkohol – men inte i fett. I denna artikel kommer vi gå igenom varför och på vilka sätt som glycerin är användbart inom just hudvård.

Vi rekommenderar detta glycerin / glycerol för bäst pris/kvalitet.

Glycerin har många användningsområden och är en basvätska som vi verkligen kan rekommendera att man alltid har tillgänglig hemma. Du kan använda glycerin och glycerol till allt från egen hudvård, tvål och fläckborttagning till egen snus- och vin-tillverkning.

Förutom allt inom hudvård som vi skriver om i denna artikel så är glycerin alltså även populärt vid egen vintillverkning och egen snustillverkning. För vin så tillför glycerinet en fyllighet eller viss sötma och för snus ger det en en bättre hållbarhet, fuktbehållning och även här en viss sötma.

Vad är Glycerin?

Glycerin, även kallad glycerol eller glycerol, är alltså en helt färglös, luktfri och tjockflytande vätska med en söt smak. När det gäller kemisk sammansättning är glycerin en trihydroxisockeralkohol. Namnet glycerol kommer från det grekiska ordet glykys, vilket betyder söt.

Glycerin kan vara naturligt eller syntetiskt. Naturligt glycerin produceras som ett resultat av hydrolys av animaliska eller vegetabiliska fetter. Hydrolys är när ett ämne reagerar på vatten och en kemisk bindning bryts ned som ett resultat. Syntetisk glycerol produceras genom kemiska processer som involverar petroleum, propylen och klor.

Det var kemisten Carl Wilhelm Scheele som först upptäckte glycerinet år 1778. Men glycerol hade funnits långt före 1700-talet. Till exempel beskrivs tvåltillverkning med animaliska fetter i sumeriska lertavlor som går tillbaka till det tredje årtusendet f.Kr. Idag har glycerin mer än 1500 kända användningsområden och finns i många olika produkter, främst inom kosmetika och livsmedel.

Glycerin för hudvård

Glycerin finns i många fuktgivande hudvårdsprodukter och tvålar. Glycerin är mycket omtyckt som en lotion och tvålingrediens eftersom det är ett fuktighetsbevarande medel. Ett fuktighetsbevarande medel är ett ämne som drar vatten från det andra lagret i huden och tar det till det översta lagret av huden. Om luftfuktigheten är hög drar fuktgivare också fukt från luften. Som ett resultat hydrerar glycerin huden, hjälper dig att bli av med döda hudceller och ger din hud en jämn, ungdomlig lyster.

På grund av dess mjuka, fuktgivande egenskaper är glycerin en populär tvålingrediens för individer med känslig hud. Ren glycerintvål torkar inte ut huden eller gör den kliande och irriterad som hårda tvålar med dofter och olika kemikalier. Stark tvål kan tvätta bort hudens naturliga oljor och torka ut huden, vilket kan leda till en rad olika problem. Glycerin å andra sidan håller huden fuktig och mjuk medan den försiktigt rengör huden. Eftersom glycerin är så effektivt som en hudfuktighetskräm kan du hitta det i produkter som:

Rengöringsmedel

Glycerin tillsätter inte olja i huden eller täpper till porerna, vilket gör det till ett utmärkt rengöringsmedel för personer som har känslig hud. Alla hudtyper kan använda ansiktsrengöringsmedel som innehåller glycerin för att tvätta bort smuts och fett utan att torka ut huden.

Toner

Toner som innehåller glycerin är ett utmärkt sätt att fräscha upp huden utan att göra huden klibbig eller fet. Glycerintoner tillåter individer med naturligt fet hud att återfukta huden med en lätt, uppfriskande dimma.

Solskydd

Solskydd hjälper till att skydda huden mot skadliga UV-strålar. Glycerin finns i vissa solskyddsmedel som en naturlig fuktkräm och för att göra solskyddsmedel mer smidigt.

Kroppskräm

Glycerins mest imponerande funktion är dess fuktgivande förmåga. Som fuktighetsbevarande medel finns glycerin i många fuktgivande produkter som ansiktskrämer och hand- och fotlotioner – bara för att nämna några. Eftersom glycerin drar fukt till hudens yta fyller det i rynkor för en mjuk, mjuk känsla och utseende.

Ansiktsmask

Vissa ansiktsmasker innehåller glycerin för att lysa upp och återfukta huden. Du kan använda en glycerolmask för snabb återfuktning och omedelbara åldersutmanande resultat.

Tvål

Glycerin finns ofta i många olika typer av tvålar och kroppstvättar. Eftersom glycerin är skonsamt och inte torkar ut huden är det också en vanlig ingrediens i babyhudprodukter.

Fördelar för huden

Det finns många fördelar med glycerin vid hudvård, oavsett om du har fet hud, känslig hud eller torr hud. Naturliga, rena glycerinhudvårdsprodukter har inte heller någon skadlig påverkan på miljön. Om du väljer vegetabiliskt glycerin kan du också må bra om du använder produkter som inte medför djurskada.

Låt oss titta på de åtta bästa fördelarna med att använda naturligt glycerin för hudvård, samt varför du vill inkludera det i din dagliga rutin och egengjorda hudvårdsprodukter.

Håller huden ung

Att applicera glycerin på din hud fångar upp fukt i huden och ger den en ungdomlig, hälsosam lyster. Genom att dra fukt till det översta lagret av huden hjälper glycerin till att minska rynkor och håller huden mjuk och jämn.

Glycerin förbättrar också hudfunktionen för att sakta ner åldrandet. Till exempel visar en studie publicerad i Journal of Investigative Dermatology att glycerin också kan hjälpa hudcellerna att mogna ordentligt[1]. Glycerin hjälper till att styra unga hudceller från de djupaste skikten till ytan för att bilda hudens skyddande barriär. Som ett resultat gör glycerin att huden ser ut, känns och fungerar bättre överlag.

För att minska för tidig hudåldring rekommenderar American Academy of Dermatology att applicera en ansiktsfuktighetskräm varje dag och rengöra huden försiktigt. De rekommenderar också att tvätta ansiktet efter att ha svettat kraftigt och att sluta använda hudvårdsprodukter som bränner eller irriterar huden. Glycerin är den perfekta ingrediensen för mild rengöring och återfuktning.

Bra mot akne

Vissa ingredienser som vanligtvis finns i rengöringsmedel och fuktighetsgivare för akne är faktiskt för hårda för huden. Hårda hudvårdsprodukter kan göra akne värre för vissa individer genom att orsaka inflammation och irritation. Glycerin kan dock användas för att försköna din hud utan biverkningar av hårdare produkter.

Dessutom är glycerin oljefritt och icke-komedogent, vilket betyder att det inte täpper till porer. Täppta porer leder till akneutbrott, så glycerin för fet hud kan vara rätt lösning.

Säker ingrediens

När det gäller att välja ingredienser för hudvård, bör du överväga säkerhet framför allt. Din hud spelar en avgörande roll för att skydda din kropp genom att hålla vätskor i, hålla skadliga bakterier och virus ute och reglera din kroppstemperatur jämn. Därför vill du använda säkra produkter som främjar frisk hud.

Vissa parfymer och kemikalier kan torka ut huden, täppa till porerna eller orsaka irritation. Glycerin täcker inte porerna eller torkar ut huden, och det är säkert att använda. Enligt Amerikanska Food and Drug Administration är glycerin allmänt erkänt som säkert. För att illustrera glycerins säkerhetsnivå, överväg att glycerin används i över 120 barnprodukter och mer än 15 000 kosmetiska produkter. Enligt organisationen Cosmetic Ingredient Review fanns det inga tecken på toxicitet eller negativa effekter när människa fick oralt glycerin i apelsinjuice med varje måltid i 50 dagar.

Skonsam

Skonsamma rengöringsmedel och fuktighetsgivare är viktiga för att hålla huden behaglig och frisk, särskilt för personer som är benägna att få akne. Acne-benägna individer uppmanas ofta att använda peeling för att avlägsna döda hudceller. Grova, slipande borstar kan ta bort döda hudceller och lämna huden mjuk, men de kan också vara för hårda för akne-benägen hud och orsaka ytterligare irritation och rodnad där det finns akne.

Glycerin erbjuder ett skonsamt sätt att exfoliera, rengöra och återfukta huden utan att orsaka irritation. Personer med akne vill ta bort smuts och olja när de rengör huden, men de vill också se till att de är skonsamma mot det yttre lagret av huden. Skonsamma rengöringsmedel som innehåller glycerin är också perfekta för personer med torr hud. Det är viktigt för alla hudtyper att behandla huden försiktigt och förhindra irritation.

Läkande

Där huden är torr, skadad och sprucken kan glycerin komma till undsättning och öka hudens återfuktning. Glycerin kan användas för att hjälpa hudsjukdomar som eksem eller psoriasis och för att hjälpa till att läka sår till följd av sprucken hud. Sammantaget främjar glycerin hudens hälsa genom att förbättra hudfunktionen, påskynda sårläkningsprocessen och skydda huden mot irriterande ämnen. Glycerin har till och med visat antimikrobiella effekter.

Skyddande

Under vintern sjunker luftfuktigheten utanför och kall luft orsakar fukt i huden att snabbt avdunsta. Som ett resultat kan vinterluften göra huden torr, sprucken och flagnande. När huden bryts ner blir den mer mottaglig för sår och infektion. En fuktgivande lotion som innehåller glycerol låser fukt i huden och kan vara särskilt användbar för att skydda händer, fötter, armbågar, knän och andra kroppsdelar som vanligtvis blir torra. Glycerin kan också hjälpa till att skydda huden mot vind eller torr inomhusluft.

För att ytterligare skydda din hud är det en bra idé att applicera hudfuktande glycerin efter duschen. Glycerin hjälper till att hålla fukt i huden efter att du tvättat bort de naturliga oljorna från kroppen. Du kan välja glycerintvål snarare än tvålar som innehåller hårda rengöringsmedel för att hålla huden mjuk, jämn och skyddad. Du kan införliva glycerin i din rutin varje dag för att dra nytta av dess återfuktande egenskaper året runt.

Konserverar andra ingredienser

Om du skapar dina egna glycerinhudvårdsprodukter för konsumenter eller personligt bruk, kommer du att vara glad att veta att glycerin fungerar som konserveringsmedel utöver alla andra hälsofördelar. Enligt United States Department of Agriculture har glycerin enastående antibakteriella, svampdödande och antivirala egenskaper. Det är både ett lösningsmedel och konserveringsmedel i hudvårdsprodukter som innehåller örtextrakt.

Återfuktar huden

Glycerin fungerar som en svamp och drar mer fukt till sig själv. Det hjälper också till att sakta ner avdunstningen av vatten från huden, vilket kan hjälpa till att hålla huden fuktig och hydratiserad mitt på vintern.

Flera vetenskapliga studier ger bevis för att glycerin effektivt återfuktar och återfuktar huden. Till exempel jämförde en studie som publicerades i Asian Journal of Beauty and Cosmetology krämer innehållande glycerol med krämer som inte innehöll glycerin. Forskare fann att grädden innehållande både glycerol och silikonolja hade det högsta fuktgivande värdet och höll hydrering längst jämfört med grädden som inte innehöll glycerin. Krämen med glycerin visade en överlägsen förmåga att öka hudens återfuktning och minska vattenförlusten.

En annan studie publicerad i The Journal of the Japanese Society of Balneology, Climatology and Physical Medicine undersökte effekterna av att tillsätta glycerin i badvatten och torr hud. Forskare fann att deltagare som badade i vatten med glycerin upplevde signifikant förbättring av hudens fuktnivåer vid underarmen och pannan och högre hudfuktnivåer i andra delar av kroppen jämfört med gruppen som inte använde glycerin. De drog slutsatsen att ett bad av glycerin och varmt vatten upprätthåller hudens fukt och förhindrar hudsjukdomar.

Källor

  1. Glycerin May Help Skin Disease, Study Finds.
Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *