Skriv till 215

Design

Årets Pantone-färg 2022: 17-3938 Very Peri

Publicerades

den

A New Pantone Color Whose Courageous Presence Encourages Personal Inventiveness and Creativity….

Pantone Color Institute

Very Peri

PANTONE  17-3938
RGB (
102, 103, 171)
HEX #6667AB

Varje år väljer Pantone Color Institute en specifik färg som kommer att bli trendig och viktig inom mode, inredning och design. För år 2022 har det blivit Very Peri, en ljus och fräsch ton av lila. Här är varför du bör hålla utkik efter Very Peri i år!

Vad är Pantone Color Institute?

Pantone Color Institute är en del av Pantone, ett företag som specialiserar sig på färgstandarder och -system för tryck, textil och andra material. Varje år väljer Pantone en specifik färg som de tror kommer att bli trendig och viktig inom mode, inredning och design. Detta är inte bara en tillfällig trend – Pantone-färgerna har en stor påverkan på hur vi väljer att klä oss, möblera våra hem och skapa produkter.

Varför valdes Very Peri till årets Pantone-färg?

Very Peri är en ljus och fräsch ton av lila som beskrivs som ”en fjäderlätt och ren färg som representerar den öppna himlen vid solnedgång”. Färgen valdes för att den ska få oss att känna oss avslappnade och harmoniska i en värld som kan vara stressig och orolig. Very Peri ses också som en symbol för hopp och förnyelse, något som många av oss behöver efter den tuffa tiden vi har varit igenom.

Hur kan du använda Very Peri hemma?

Om du vill införa Very Peri i din vardag finns det många sätt att göra det på. Här är några förslag:

  • Klä dig i Very Peri: Very Peri är en fin färg att bära på sommaren, men den fungerar också bra som en livfull kontrastfärg under vintern. Du kan använda Very Peri i form av en klänning, en skjorta eller ett par byxor.
  • Möblera med Very Peri: Very Peri passar bra i ett sovrum eller i ett vardagsrum där du vill skapa en avslappnad och harmonisk stämning. Du kan till exempel välja en soffa eller en fåtölj i Very Peri, eller införa färgen genom kuddar och plädar.
  • Skapa konst med Very Peri: Very Peri är en färg som passar bra i konst, oavsett om du är en professionell konstnär eller bara gillar att skapa på fritiden. Du kan använda Very Peri som en huvudfärg eller som en accentfärg i din konst.
  • Använd Very Peri i dina inredningsdetaljer: Om du inte vill möblera eller klä dig i Very Peri kan du införa färgen genom mindre detaljer i hemmet. Du kan till exempel välja en vas, en ljusstake eller ett par krukor i Very Peri.
  • Kombinera Very Peri med andra färger: Very Peri är en stark färg, så det kan vara lite svårt att kombinera den med andra färger. Ett bra tips är att välja några få färger som du kan kombinera med Very Peri för att skapa en balanserad och harmonisk look. Du kan till exempel kombinera Very Peri med grönt, gult eller blått.

Slutsats: Årets Pantone-färg 2022, Very Peri, är en ljus och fräsch ton av lila som symboliserar hopp och förnyelse. Du kan använda Very Peri på många olika sätt i din vardag, oavsett om du vill klä dig i färgen, möblera med den eller skapa konst med den. Kombinera gärna Very Peri med andra färger för att skapa en balanserad och harmonisk look.

Jag är intresserad av mode, design och livsstil. Jag älskar att utforska hur olika trendsetters och kreatörer formar våra klädval och vårt sätt att leva. Mode, design och livsstil är områden som ständigt förändras, och det är spännande att hänga med i den utvecklingen.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *