Skriv till 215

Design

Årets Pantone-färg 2023: Viva Magenta

Publicerades

den

Viva Magenta

Viva Magenta descends from the red family, and is inspired by the red of cochineal, one of the most precious dyes …

Leatrice Eiseman
Executive Director, Pantone Color Institute

Viva Magenta

PANTONE  18-1750
RGB (190, 52, 85)
HEX #BE3455

Det är dags att börja tänka på färgen som kommer att prägla 2023. Enligt Pantone, världsledande inom färgstandardisering, är det Viva Magenta som kommer att vara den stora färgen för året. Så vad betyder det för oss och hur kan vi använda den här färgen i vår vardag?

Viva Magenta – en färg full av liv

Viva Magenta är en stark och kraftfull rosa-purpurfärg med en livfull och upplyftande känsla. Den här färgen har en enorm kontrastförmåga och sticker verkligen ut i mängden. Den är också väldigt lätt att kombinera med andra färger, vilket gör den till en verklig allround-färg.

Varför just Viva Magenta?

Pantone väljer varje år en färg som de tror kommer att bli viktig för det kommande året. Detta baseras på olika faktorer som trendspaning, kultur och samhälleliga händelser. Enligt Pantone är Viva Magenta den perfekta färgen för 2023 eftersom den symboliserar hopp, positivitet och livsglädje – precis vad vi alla behöver efter den här svåra tiden. Dessutom tror Pantone att Viva Magenta kommer att vara en viktig färg för att uppmuntra till mer hållbarhet och ansvarsfullt konsumtionsbeteende.

Hur kan man använda Viva Magenta?

Det finns många olika sätt att använda Viva Magenta. Här är några förslag:

  • Kläder: Viva Magenta passar utmärkt till både vardag och fest. Det kan vara allt från en klänning i den här färgen till en skjorta eller ett par byxor. Kombinera gärna med andra starka färger för att få en riktigt häftig look.
  • Inredning: Viva Magenta är en utmärkt färg att använda i inredningen. Det kan vara allt från en färgstark tapet till kuddar, plädar eller en färgstark soffa. Detta är en perfekt färg att använda för att skapa en livfull och upplyftande atmosfär i hemmet.
  • Skönhetsprodukter: Viva Magenta är också en fantastisk färg att använda i skönhetsprodukter. Det kan vara allt från läppstift till nagellack eller ögonskugga. Detta är en perfekt färg för att ge lite extra glans och lyster till ansiktet.
  • Grafisk design: Viva Magenta är också en populär färg att använda inom grafisk design. Det kan vara allt från affischer till logotyper eller webbdesign. Denna färg ger en stark och kraftfull känsla och sticker verkligen ut i mängden.

Det finns ingen tvekan om att Viva Magenta kommer att vara en viktig färg för året 2023. Den här livfulla och upplyftande färgen ger oss alla den positivitet och hopp som vi behöver efter den svåra tiden vi har varit med om. Oavsett om du väljer att använda den här färgen i kläder, inredning, accessoarer eller skönhetsprodukter, så är det en färg som garanterat kommer att väcka uppmärksamhet och ge lite extra liv och glädje till vår vardag.

Jag är intresserad av mode, design och livsstil. Jag älskar att utforska hur olika trendsetters och kreatörer formar våra klädval och vårt sätt att leva. Mode, design och livsstil är områden som ständigt förändras, och det är spännande att hänga med i den utvecklingen.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *