Skriv till 215

Teknik

Köpguide: Så väljer du rätt mobilladdare

Publicerades

den

Två mobiler laddas

En mobilladdare är en enhet som används för att ladda batteriet på en mobiltelefon. Mobilladdare finns i olika former och storlekar, och det finns många olika typer att välja mellan beroende på dina behov. Vanliga mobilladdare är trådlösa laddare, portabla laddare, bil-laddare och laddare med flera laddningsportar. Mobilladdare används för att försörja telefonen med ström när den inte är ansluten till en dator eller annan strömkälla. De kan användas för att ladda telefonen när den är i bruk, eller för att ladda telefonen när den inte används.

Vilka varumärken är bäst?

Det finns många olika varumärken som är populära inom mobilladdare. Här är några exempel:

 1. Anker: Anker är ett varumärke som är känt för att tillverka högkvalitativa mobilladdare med olika funktioner. Deras produktutbud inkluderar trådlösa laddare, laddare med flera laddningsportar och portabla laddare.
 2. Belkin: Belkin är ett amerikanskt varumärke som är känt för att tillverka mobilladdare med olika funktioner. Deras produktutbud inkluderar trådlösa laddare, laddare med flera laddningsportar och laddare med inbyggd kabel.
 3. Mophie: Mophie är ett varumärke som är känt för att tillverka laddare med lång räckvidd, såsom portabla laddare och bil-laddare. Deras produktutbud inkluderar också trådlösa laddare och laddare med flera laddningsportar.
 4. Samsung: Samsung är ett välkänt varumärke som är känt för att tillverka högkvalitativa mobilladdare. Deras produktutbud inkluderar trådlösa laddare, laddare med flera laddningsportar och laddare med inbyggd kabel.
 5. Apple: Apple är ett av världens mest kända varumärken och är också känt för att tillverka högkvalitativa mobilladdare. Deras produktutbud inkluderar trådlösa laddare, laddare med flera laddningsportar och laddare med inbyggd kabel.

Var köper man mobilladdare?

Det finns många olika ställen där du kan köpa mobilladdare i Sverige. Du kan till exempel köpa mobilladdare på elektronikkedjor som Elgiganten, MediaMarkt och Webhallen. Du kan också köpa mobilladdare på telefonbutiker som Tele2, Telenor och Telia. Du kan även hitta mobilladdare på många vanliga dagligvaruaffärer, som till exempel ICA, Coop och Hemköp. Du kan också köpa mobilladdare på nätet, till exempel på webbplatser som Amazon, CDON och NetOnNet.

Lista på de populäraste och bästa laddarna

 1. UGREEN 65W: En laddare med en USB-C-port och en inbyggd kabel för att ladda enheter som har en USB-C-port, med stöd för snabb laddning och power delivery.
 2. Anker PowerCore 10000: En liten och kompakt portabel laddare med ett inbyggt batteri på 10000 mAh.
 3. Belkin Boost Up Wireless Charging Pad: En trådlös laddningsmatta med en kompakt design och en stark laddningsström på 10 watt.
 4. Mophie Powerstation Mini: En portabel laddare med ett inbyggt batteri på 3350 mAh och en laddningsport för USB-C-kablar.
 5. Samsung Fast Charge Wireless Charging Stand: En trådlös laddningsmatta med en snabb laddningsfunktion och en justerbar hållare för enheten.
 6. Anker PowerCore+ 26800 PD: En portabel laddare med ett inbyggt batteri på 26800 mAh och stöd för power delivery.
 7. Belkin Boost Charge 3-in-1 Wireless Charging Pad: En trådlös laddningsmatta med tre laddningsportar för trådlös laddning av smartphones, smartklockor och trådlösa hörlurar.
 8. Samsung Wireless Charging Stand: En trådlös laddningsmatta med en snabb laddningsfunktion och en hållare för enheten.
 9. Apple USB-C Power Adapter: En laddare med en USB-C-port och en inbyggd kabel för att ladda enheter som har en USB-C-port.
 10. Anker PowerCore 5000: En liten och kompakt portabel laddare med ett inbytt batteri på 5000 mAh och en laddningsport för USB-A-kablar.
 11. Belkin Boost Up Wireless Charging Pad 7.5W: En trådlös laddningsmatta med en laddningsström på 7,5 watt och en kompakt design.
 12. Mophie Powerstation Plus XL: En portabel laddare med ett inbyggt batteri på 12000 mAh och laddningsportar för både USB-A- och USB-C-kablar.
 13. Samsung Fast Charge Wireless Charging Stand 2018: En trådlös laddningsmatta med en snabb laddningsfunktion och en hållare för enheten, speciellt anpassad för Samsung Galaxy-telefoner.
 14. Apple iPhone Lightning Dock: En laddningsstation med en laddningsport för en Lightning-kabel och en hållare för en iPhone.
 15. Anker PowerCore 10000 PD: En portabel laddare med ett inbyggt batteri på 10000 mAh och stöd för power delivery.
 16. Belkin Boost Up Wireless Charging Pad 10W: En trådlös laddningsmatta med en laddningsström på 10 watt och en kompakt design.
 17. Mophie Powerstation Plus Mini: En portabel laddare med ett inbyggt batteri på 3000 mAh och laddningsportar för både USB-A- och USB-C-kablar.
 18. Samsung Wireless Charging Stand EP-N5: En trådlös laddningsmatta med en snabb laddningsfunktion och en hållare för enheten, speciellt anpassad för Samsung Galaxy-telefoner.
 19. Apple USB-C Power Adapter 18W: En laddare med en USB-C-port och en inbyggd kabel för att ladda enheter som har en USB-C-port, med en laddningsström på 18 watt.
 20. Anker PowerCore II 10000: En liten och kompakt laddare med en laddningsport för USB-A-kablar och ett inbyggt batteri på 10000 mAh.
 21. Belkin Boost Charge USB-C Wall Charger: En laddare med en USB-C-port och en inbyggd kabel för att ladda enheter som har en USB-C-port.
 22. Mophie Powerstation Hub: En laddare med flera laddningsportar, inklusive en USB-C-port, en USB-A-port och en AC-port.
 23. Samsung Travel Adapter: En laddare med en USB-C-port och en inbyggd kabel för att ladda enheter som har en USB-C-port.
 24. Apple iPhone Lightning Dock with USB-C: En laddningsstation med en laddningsport för en Lightning-kabel och en hållare för en iPhone, och en laddningsport för en USB-C-kabel.
 25. Anker PowerCore 10000 Redux: En liten och kompakt laddare med en laddningsport för USB-A-kablar och ett inbyggt batteri på 10000 mAh.
 26. Belkin Boost Charge USB-C PD Wall Charger: En laddare med en USB-C-port och en inbyggd kabel för att ladda enheter som har en USB-C-port, med stöd för power delivery.
 27. Mophie Powerstation PD: En laddare med flera laddningsportar, inklusive en USB-C-port med stöd för power delivery, en USB-A-port och en AC-port.
 28. Samsung Wall Charger: En laddare med en USB-C-port och en inbyggd kabel för att ladda enheter som har en USB-C-port.
 29. Anker PowerCore 13000: En laddare med en USB-C-port och en inbyggd kabel för att ladda enheter som har en USB-C-port, med ett inbyggt batteri på 13000 mAh.
 30. Belkin Boost Up Wireless Charging Stand: En trådlös laddningsmatta med en snabb laddningsfunktion och en justerbar hållare för enheten.
 31. Mophie Powerstation Plus: En laddare med flera laddningsportar, inklusive en USB-C-port, en USB-A-port och en AC-port, och ett inbyggt batteri på 6000 mAh.
 32. Samsung Fast Charge Wireless Charging Pad: En trådlös laddningsmatta med en snabb laddningsfunktion och en kompakt design.

Vilka teknologier används inuti en mobilladdare?

Det finns många olika teknologier som kan användas inuti en mobilladdare, beroende på vilken typ av laddare det är och vilka funktioner den har. Här är några exempel:

 • Trådlös laddning: Många trådlösa laddare använder sig av teknologin Qi (pronounced ”chee”) för att ladda enhetens batteri. Qi fungerar genom att skicka laddström genom luften från laddaren till en mottagare i enheten, som sedan omvandlar laddströmmen till ström för att ladda batteriet.
 • Power delivery: Power delivery (PD) är en teknik som gör det möjligt för en laddare att ge en högre laddström än vad som är möjligt med en vanlig USB-laddare. Detta kan göra att du kan ladda din enhet snabbare, särskilt om den har en stor skärm eller många processorintensiva funktioner.
 • Quick Charge: Quick Charge är en teknik som gör det möjligt för en laddare att ladda en enhet snabbare än vad som är möjligt med en vanlig laddare. Quick Charge fungerar genom att laddaren kan leverera en högre laddström än vad som är möjligt med en vanlig USB-laddare.
 • USB Power Delivery: USB Power Delivery (USB-PD) är en teknik som gör det möjligt för en laddare att leverera en högre laddström än vad som är möjligt med en vanlig USB-laddare. Detta kan göra att du kan ladda din enhet snabbare, särskilt om den har en stor skärm eller många processorintensiva funktioner.
 • Inbyggda belysningsfunktioner: Vissa laddare har en inbyggd belysning, vilket kan vara användbart om du behöver ladda din enhet på en plats med svag belysning. Belysningen kan också vara praktisk om du behöver ladda din enhet under längre tid och vill ha en bra sikt på laddningsproceduren.

Var och hur tillverkas mobilladdare?

Det finns många olika tillverkare av mobilladdare, och de tillverkas oftast i länder med låga produktionskostnader, som till exempel Kina eller Indien. Mobilladdare tillverkas vanligtvis i stora fabriker där olika komponenter monteras samman till en färdig laddare. Detta kan inkludera kablar, laddningsportar, elektronik och yttre höljen. Processen kan innebära att olika delar av laddaren tillverkas på olika ställen och sedan sänds till den fabrik där laddaren monteras ihop.

Tillverkningen av mobilladdare kan ske med hjälp av olika tekniker, som till exempel plastformning, svetsning och elektronikmontering. Processen kan också innebära olika kvalitetskontroller och tester för att säkerställa att laddaren uppfyller viktiga säkerhets- och prestandakrav. Efter att laddaren har monterats ihop kan den förpackas och skickas till butiker och återförsäljare världen över.

Köpguide för mobilladdare

Detta är viktiga saker som du bör tänka igenom innan du väljer.

 1. Välj rätt typ av laddare
 • Trådlös laddare: Om du vill ladda din telefon utan sladdar kan en trådlös laddare vara ett bra alternativ. Dessa fungerar genom att du placerar telefonen på en laddningsplatta som är kopplad till ström.
 • Portabel laddare: En portabel laddare är en laddare som du kan ta med dig på resande fot. Dessa är ofta mindre och lättare än vanliga laddare och har en inbyggd batteripack som du kan använda för att ladda din telefon när du inte har tillgång till en vanlig eluttag.
 • Bil-laddare: En bil-laddare är en laddare som du kan använda i din bil för att ladda din telefon när du är på väg. Dessa har ofta flera USB-portar så att du kan ladda flera enheter samtidigt.
 1. Tänk på laddhastigheten
 • Välj en laddare med hög laddhastighet om du vill ladda din telefon snabbt. Detta är särskilt viktigt om du har en telefon med stor batterikapacitet eller om du ofta använder din telefon för att spela spel eller titta på videor, vilket kan förbruka batteriet snabbare.
 1. Kontrollera kompatibiliteten
 • Se till att den laddare du väljer är kompatibel med din telefon. Många laddare är endast kompatibla med vissa telefonmodeller, så det är viktigt att du kontrollerar detta innan du köper.
 1. Överväg säkerheten
 • Se till att välja en laddare med bra säkerhetsfunktioner, såsom överbelastningsskydd och kortslutningsskydd. Detta hjälper till att skydda din telefon och laddaren från skador.
 1. Titta på priset
 • Det finns laddare i alla prisklasser, så det är viktigt att du väljer en som passar dina behov och budget. Jämför olika märken och modeller för att hitta den bästa lösningen för dig.
 1. Läs recensioner
 • Det kan vara bra att läsa recensioner från andra konsumenter innan du köper en laddare. Detta kan ge dig en bra idé om laddarens kvalitet och om den lever upp till förväntningarna.
 1. Kolla garantin
 • Se till att välja en laddare med en bra garanti. Detta kan hjälpa till att skydda ditt köp om det skulle finnas några problem med laddaren.
 1. Tänk på miljön
 • Många laddare är gjorda av plast, så det kan vara bra att välja en laddare som är tillverkad av hållbara material. Detta kan hjälpa till att minimera din miljöpåverkan.
 1. Kontrollera laddarens längd
 • Om du planerar att använda laddaren i en uttagslåda som är svåråtkomlig kan det vara bra att välja en laddare med en längre sladd. Detta kan göra det lättare att nå uttaget och ladda din telefon.
 1. Överväg om du vill ha extra funktioner
 • Vissa laddare har extra funktioner som att kunna ladda flera enheter samtidigt, ha inbyggda säkerhetsfunktioner eller till och med kunna fungera som en nödbelysning. Om du tror att du skulle ha nytta av dessa funktioner kan det vara värt att överväga att välja en laddare med dessa egenskaper.
 1. Kontrollera om laddaren är Qi-certifierad
 • Qi är en standard för trådlös laddning, och en laddare som är Qi-certifierad har genomgått tester för att säkerställa att den uppfyller viktiga säkerhets- och prestandakrav. Om du väljer en laddare som inte är Qi-certifierad finns det risk att den inte fungerar på samma säkra och tillförlitliga sätt.
 1. Tänk på vilka anslutningar du behöver
 • Om du vill använda laddaren för att ladda andra enheter än din telefon, tänk på vilka anslutningar du behöver. Många laddare har bara en USB-port, medan andra har flera portar eller även andra anslutningar som till exempel en HDMI-port.
 1. Kontrollera om laddaren har en power delivery-funktion
 • Power delivery är en teknik som gör att en laddare kan ge en högre laddström än vad som är möjligt med en vanlig USB-laddare. Detta kan göra att du kan ladda din telefon snabbare, särskilt om du har en telefon med en stor skärm eller många processorintensiva funktioner.
 1. Överväg om du vill ha en laddare med snabb laddning
 • Många laddare har tekniker som Qualcomm Quick Charge eller USB Power Delivery, som gör att du kan ladda din telefon snabbare än vad som är möjligt med en vanlig laddare. Detta kan vara praktiskt om du ofta är på språng och behöver ladda din telefon snabbt.
 1. Tänk på hur du vill använda laddaren
 • Om du ofta reser kan det vara bra att välja en laddare som är lätt att packa och ta med sig, medan en laddare som du planerar att använda hemma kan behöva vara mer kraftfull och ha flera anslutningar. Tänk på dina behov och välj en laddare som passar dina önskemål.
 1. Kontrollera om laddaren har flera laddningsportar
 • Om du behöver ladda flera enheter samtidigt kan det vara bra att välja en laddare med flera laddningsportar. Detta kan vara särskilt användbart om du har flera enheter som du behöver ladda på resande fot, eller om du vill kunna ladda flera enheter på en gång hemma.
 1. Kontrollera om laddaren har en USB-C-port
 • USB-C är en ny typ av USB-port som är kompatibel med många olika enheter, inklusive smartphones, datorer och surfplattor. Om du har en enhet med en USB-C-port kan det vara bra att välja en laddare med en USB-C-port så att du kan ladda den enheten direkt.
 1. Kontrollera om laddaren har en inbyggd kabel
 • Vissa laddare har en inbyggd kabel, vilket kan vara praktiskt om du vill ladda din enhet utan att behöva bära med dig en separat laddningskabel. Se till att kabeln är lång nog för att du ska kunna använda laddaren bekvämt, oavsett var du befinner dig.
 1. Överväg om du vill ha en laddare med en display
 • Vissa laddare har en inbyggd display som visar information om laddningsstatusen för din enhet. Detta kan vara praktiskt om du vill ha en tydlig överblick över hur mycket batteri din enhet har kvar.
 1. Kontrollera om laddaren har en inbyggd belysning
 • Vissa laddare har en inbyggd belysning, vilket kan vara användbart om du behöver ladda din enhet på en plats med svag belysning. Belysningen kan också vara praktisk om du behöver ladda din enhet under längre tid och vill ha en bra sikt på laddningsproceduren.

Jag är en skribent som är intresserad av ämnen inom ekonomi och politik. Internationella konflikter och skandaler är det som intresserar mig mest. När jag inte skriver om ekonomi och politik är jag alltid på jakt efter nya artiklar och rapporter om dessa ämnen att läsa och dela med mig av.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *