Skriv till 215

Teknik

Powerbank: Så väljer du den bästa

Publicerades

den

Powerbank

Här köper du powerbanks till bäst pris.

Här finns det störst utbud av powerbanks.

En powerbank är en portabel laddare som du kan använda för att ladda elektroniska enheter, som t.ex. smartphones, surfplattor och bärbara datorer, när du är på språng. Powerbanks har en inbyggd batterikapacitet som du kan ladda innan du reser, och du kan sedan använda den för att ladda enheterna via USB-portar eller andra anslutningar.

Powerbanks är ett bra alternativ om du inte har tillgång till en vanlig eluttag eller om du vill ha en reservladdare till enheterna när du är på resande fot. En powerbank kan vara användbar om du t.ex. är ute på en lång bilresa, åker till en plats där du inte har tillgång till en eluttag eller om du bara vill ha en extra laddare tillgänglig i vardagen.

Vilken powerbank är bäst?

Det är svårt att säga vilken powerbank som är den bästa eller starkaste på marknaden eftersom det finns många olika powerbanks med varierande kapacitet och laddningshastighet. Många powerbanks har en kapacitet på mellan 10 000 mAh och 20 000 mAh, men det finns också powerbanks med en högre kapacitet.

Powerbanks med en högre kapacitet kan vara bra om du behöver ladda enheter med hög strömförbrukning, som t.ex. en bärbar dator, eller om du behöver ladda flera enheter samtidigt.

Det är också viktigt att tänka på att en powerbank med hög kapacitet inte nödvändigtvis är den starkaste eftersom det finns andra faktorer som kan påverka laddningshastigheten, som t.ex. anslutningar, laddningskretsar och batterityp. Se därför till att läsa specifikationerna för powerbanken noga innan du köper den så att du kan välja en som passar dina behov.

Tips på några av de bästa modellerna

Här är några köptips för specifika powerbanks som är riktigt bra just nu. Det finns många fler alternativ att välja mellan och det är viktigt att tänka på dina specifika behov och budget när du väljer en powerbank. Se till att läsa specifikationerna noga och titta på recensioner och omdömen från andra användare innan du köper. Detta kan ge dig en bättre idé om hur powerbanken har presterat för andra och om den uppfyller deras förväntningar.

 1. Anker PowerCore 10000: Detta är en kompakt powerbank med en kapacitet på 10 000 mAh. Den har ett USB-A-uttag och ett USB-C-uttag och kan ladda en smartphone upp till tre gånger. Den har också en hög laddningshastighet och är lätt att bära med sig.
 2. RAVPower 10000mAh USB-C Power Bank: Denna powerbank har en kapacitet på 10 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till tre gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 3. EasyAcc 10000mAh Power Bank: Denna powerbank har en kapacitet på 10 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till tre gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 4. Mophie Powerstation Plus XL: Detta är en powerbank med en kapacitet på 12p 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till fem gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 5. Xiaomi Mi Power Bank 2C: Detta är en powerbank med en kapacitet på 20 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till sex gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 6. Anker PowerCore+ 26800 PD: Detta är en powerbank med en kapacitet på 26 800 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till 10 gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 7. Jackery Bolt: Denna powerbank har en kapacitet på 6000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till två gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 8. Aukey 10000mAh Power Bank: Denna powerbank har en kapacitet på 10 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till tre gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 9. Mophie Powerstation Go: Detta är en powerbank med en kapacitet på 6 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till två gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 10. Anker PowerCore 20100: Detta är en powerbank med en kapacitet på 20 100 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till sju gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 11. Aukey 26500mAh Power Bank: Denna powerbank har en kapacitet på 26 500 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till tio gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 12. RAVPower 22000mAh Power Bank: Denna powerbank har en kapacitet på 22 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till åtta gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 13. Mophie Powerstation Hub: Detta är en powerbank med en kapacitet på 6 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till två gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 14. Anker PowerCore 10000 PD Redux: Denna powerbank har en kapacitet på 10 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till tre gånger och har en hög laddningshastighet. Den har också en laddningsindikator och överbelastningsskydd.
 15. Xiaomi Mi Power Bank 2S: Detta är en powerbank med en kapacitet på 10 000 mAh och har både USB-A- och USB-C-uttag. Den kan ladda en smartphone upp till tre gånger och har en hög laddningshastighet

Powerbank köpguide

Nedan följer en lista på saker som du bör tänka på när du ska köpa en powerbank. Genom att göra lite research och välja en powerbank som passar dina behov och budget kan du få en produkt som ger dig den laddning du behöver när du är på språng.

 • Kapacitet: Se till att välja en powerbank med tillräcklig kapacitet för dina behov. Tänk på hur många enheter du vill kunna ladda samtidigt och hur lång laddningstid du vill ha.
 • Anslutningar: Se till att powerbanken har de anslutningar du behöver. De flesta powerbanks har USB-A- och/eller USB-C-uttag, men det kan också vara bra att leta efter en powerbank med speciella anslutningar för enheter som t.ex. Apple-enheter.
 • Storlek och vikt: Om du planerar att ta med powerbanken på resa är det bra att välja en som är lätt och smidig att bära med sig. Tänk på om du vill ha en liten och kompakt powerbank eller om du vill ha en med större kapacitet som kanske tar mer plats.
 • Pris: Powerbanks finns i en mängd olika prisklasser, så det är viktigt att välja en som passar dina behov och budget.
 • Märke och garanti: Det kan vara bra att välja en powerbank från ett välkänt märke som har en bra garanti. Detta kan ge dig trygghet i att du får en produkt av hög kvalitet och att du kan få hjälp om det skulle uppstå problem.
 • Batterityp: Vissa powerbanks använder sig av li-ion-batterier medan andra använder sig av nickel-metallhydridbatterier (NiMH). Li-ion-batterier är oftast mer kostsamma men har en längre livslängd och högre energitäthet. NiMH-batterier är oftast billigare men har en lägre energitäthet och kan behöva bytas ut oftare.
 • Laddningshastighet: Tänk på hur snabbt du vill att powerbanken ska ladda enheter. Vissa powerbanks har en högre laddningshastighet än andra, vilket kan vara bra om du behöver ladda enheter snabbt.
 • Ytterligare funktioner: Vissa powerbanks har ytterligare funktioner som t.ex. ljus, laddningsindikator och överbelastningsskydd. Tänk på om du är intresserad av några av dessa funktioner och välj en powerbank som har dem om du tycker att de är viktiga.
 • Certifieringar: Se till att powerbanken har relevanta certifieringar, såsom CE, FCC och UL, som visar att den uppfyller viktiga säkerhets- och kvalitetskrav.
 • Recensioner och omdömen: Läs recensioner och omdömen från andra användare innan du köper en powerbank. Detta kan ge dig en idé om hur powerbanken har presterat för andra och om den uppfyller deras förväntningar.

Teknologier som används av powerbanks

Det finns olika teknologier som kan användas i en powerbank.

 • Li-ion-batterier: Li-ion-batterier är en typ av litiumjonbatterier som används i många elektroniska enheter, inklusive powerbanks. Li-ion-batterier har en hög energitäthet och en lång livslängd, men de är också mer kostsamma än andra typer av batterier.
 • Nickel-metallhydridbatterier (NiMH): NiMH-batterier är en annan typ av batterier som kan användas i powerbanks. De har en lägre energitäthet jämfört med li-ion-batterier, men de är oftast billigare. NiMH-batterier kan behöva bytas ut oftare än li-ion-batterier.
 • Laddningskretsar: En laddningskrets är en elektronisk krets som används för att reglera strömflödet till och från powerbanken. Laddningskretsar kan använda olika tekniker för att förbättra laddningseffektiviteten och förhindra överladdning.
 • GAN-kretsar: En GAN-krets är en elektronisk krets som använder sig av en GAN-algoritm (Generative Adversarial Network) för att optimera laddningen av ett batteri. GAN-kretsar används oftast i elektroniska enheter som har inbyggda batterier, som t.ex. smartphones och bärbara datorer.
 • Anslutningar: Powerbanks har oftast en eller flera anslutningar, som t.ex. USB-C-uttag, som du kan använda för att ladda enheter.
 • Överbelastningsskydd: Överbelastningsskydd är en teknik som används för att skydda powerbanken och enheten som laddas mot överbelastning. Överbelastningsskydd kan inkludera funktioner som att stänga av strömmen om enheten drar för mycket ström eller om powerbanken överhettas.
 • Indikatorer: Många powerbanks har en laddningsindikator som visar hur mycket ström som finns kvar i powerbanken. Indikatorn kan vara en LED-lampa eller en digital display.
 • Ljus: Vissa powerbanks har också inbyggt ljus, som t.ex. en LED-lampa eller en strålkastare, som du kan använda om du behöver belysning på resande fot.

Vanliga frågor och svar om Powerbanks

Vad är en powerbank?

En powerbank är ett sorts bärbart batteri som kan ladda annan elektronik. En powerbank har normalt flera utgångar som ofta inkluderar USB.

Hur fungerar en powerbank?

En powerbank laddas upp från ett vägguttag, håller sedan den strömmen och laddar till slut en annan enhet, till exempel en telefon eller laptop. Den använder ett laddningsbart batteri.

Hur mycket ström kan en powerbank lagra?

Powerbanks har olika batterikapacitet och kan lagra olika mängder ström. Powerbanks kan ha en kapacitet på några hundra milliamperetimmar (mAh) upp till flera tusen mAh. Ju högre kapacitet en powerbank har, desto fler gånger kan den ladda en elektronisk enhet. Till exempel, en powerbank med en kapacitet på 10 000 mAh kan ladda en smartphone upp till tre gånger, medan en powerbank med en kapacitet på 20 000 mAh kan ladda en smartphone upp till sex gånger.

Kan jag använda vilken powerbank som helst med min elektroniska enhet?

Ja och nej. De flesta powerbanks har universala USB-uttag som kan användas med många olika enheter, men det är viktigt att tänka på att olika enheter kan ha olika strömbehov. Se till att du väljer en powerbank som kan leverera tillräckligt med ström för att ladda din enhet.

Hur lång tid tar det att ladda en powerbank?

Tiden det tar att ladda en powerbank beror på powerbankens kapacitet och den strömstyrka som den kan leverera. En powerbank med en kapacitet på 10 000 mAh kan ta mellan 4-6 timmar att ladda helt, medan en powerbank med en kapacitet på 20 000 mAh kan ta upp till 12 timmar att ladda.

Hur lång tid håller en powerbank sin laddning?

Tiden en powerbank håller sin laddning beror på powerbankens kapacitet och hur mycket ström den används för att ladda enheter. En powerbank med en kapacitet på 10 000 mAh kan hålla sin laddning i upp till ett år, medan en powerbank med en kapacitet på 20 000 mAh kan hålla sin laddning i upp till två år.

Kan jag ladda en powerbank med en USB-C-kabel?

Ja, många powerbanks har både USB-A- och USB-C-uttag som kan användas för att ladda powerbanken. Du kan använda en USB-C-kabel för att ladda powerbanken genom att ansluta den till en dator, vägguttag eller annan strömkälla.

Jag har ett stort intresse för teknik och skrivande. Jag har alltid varit fascinerad av hur teknologi fungerar och har en förmåga att förstå och förklara komplicerade tekniska begrepp på ett enkelt sätt. När jag inte skriver om teknikrelaterade ämnen är jag antagligen på jakt efter nya tekniska prylar att prova och testa. Här på 215 skriver jag oftast om spel och prylar.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka här för att kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *